2011. december 28., szerda

I. fejezet

 - Ne , ne , ne ! - szajkózom szinte már kétségbe esetten , miközben kirohanok a konyhába. De elkések...vagy is nem , pont jókor érkezem meg ahhoz , hogy a képembe robbanjon a kávéfőző. Persze , hogy megint elfelejtettem belerakni a szűrőt !
 - Csak tudnám miért szórakozom veled te nyavalyás ? - vezetem le szerencsétlen kotyogós romjain a feszültséget. Habár , tényleg lecserélhetném már. Az összes ismerősöm , aki járt már nálam , megkérdezte legalább egyszer , hogy miért ezt az ósdi cuccot használom. Lehet , hogy rengeteg hibája van a kis vacaknak , de isteni finom és - ami a leglényegesebb - bivalyerős kávét csinál. El sem tudnám képzelni a reggelemet kávé és cigi nélkül.
 Bosszúsan kezdem eltakarítani a romokat és közben a szekrényből kiveszem a tartalék kávéfőzőt. Bekészítem a vizet , az őrölt kávét , s odateszem a tűzhely megfelelő részére , gondosan ügyelve , hogy a szűrő ezúttal ne maradjon ki.
 Gyorsan - ismételten - lezuhanyzom , s mire felöltözöm , már ülhetek is ki az erkélyre a reggeli szertartáshoz. Magam alá húzom a lábaimat és letekintek tizennégy emelet mélységébe. Emberek és különféle kreatúrák rohangálnak , kerülgetik egymást. Mindenki munkába igyekszik.
Neszezésre kapom fel a fejem. Ott áll előttem...bakker nem jut eszembe a neve.
- Ne haragudj ,de hogy is hívnak ? - kérdezem meg egy angyali mosoly kíséretében.
- Belial - mondja olyan hangsúllyal , mint ha tudnom kéne ki ő.
- Oké szépfiú - lombozom le gyorsan , - biztos jó voltál , sajna nem emlékszem. Viszont ezek szerint az évfordulós alkoholizálásom tökéletesre sikerült.
- De... - kezdené el , de rácsittegek.
- Csukd be magad után az ajtót , még kirabolnak a végén - és egy királynői kézmozdulattal útjára bocsájtom.
Szépfiúk. Óvva intett volna tőlük az anyám. Egy - egy képkocka bevillan a tegnap estéről. Meló után a Dock´s - ba látogattam el , a szokásos évi önsajnálatra. Végtére is apám halálának 26. évfordulója volt. Meg a 26. születésnapom. Pazar párosítás. Anyám egészen a haláláig szeretett , de mindig emlékeztetett az apám halálára , hogy azért áldozta fel magát , hogy én a világra jöhessek. Ezek után mindenkinek a szabad képzeletére bízom , a születésnapi party - jaim hangulatát. Amúgy is csak anya és én vettünk részt rajta. Soha sem volt senki ,akiben annyira megbíztunk volna , hogy elhívjuk magunkhoz. Még a végén felfedezték volna a létezésünket.           
Az a világ , amibe én születtem , üldözne , kiirtana , ha tudna a létezésemről. Anyámat megölték , mert egy gyenge pillanatában lelepleződött. Azonnal kivégezték.
Mielőtt még teljesen elmerülhetnék az önsajnálat mételyében a videofon pittyegő hangja felállásra kényszerít. Unott mozdulattal a kávém maradékába hajítom a csikket és belehallózok a készülékbe.
- Szia szivi ! - köszönt egy az én ábrázatomnál is elnyűttebb arc. - Felvegyelek? Egy saroknyira vagyok tőled.
- Kössz Ned - hárítom a kedvességét - , de a te autód lassú és büdös. Majd bent találkozunk.
Küldök egy puszit neki és kinyomom. Már lassan három éve vagyunk munkatársak és minden áldott reggel " egy saroknyira " van tőlem. Pedig legalább a fél város választja el kettőnk lakását. Amúgy rendes srác. Szipoly létére. Attól függetlenül , hogy halott emberek cseppfolyóssá bomlott belső szerveit eszi , semmi kivetnivalót nem találok benne. Nem egyszer mentette már meg az életemet egy – egy rázósabb nyomozás során.
Tényleg ! El is felejtettem . Gyilkossági nyomozó vagyok a New York – i rendőrség nem 100 % - ig emberekre specializálódott részlegén. Szóval , ha pokoljárók valamelyik fajához tartozol vagy esetleg csak távoli leszármazott vagy és elkövetsz egy gyilkosságot , akár hobbiból , akár ilegális étkezés szempontjából , nekem mindegy . Levadászlak és a fajtádnak megfelelő ketrecbe duglak. Ha nem vagy ilyen szerencsés , még meg is kóstollak. Ugyan is én sem vagyok ember. Azon kevesek egyike vagyok , akiknek a szülei egy démon herceg és – most jön a komplikáltabb rész – egy arkangyal. Hm , szóval nekem nem is szabadna léteznem.
Odalépek a falifon elé és bepötyögöm a központ számát.
  • 17 es körzet , miben segíthetek ? - szólal meg egy bársonyos , női hang , még mielőtt a képernyő elé lépnék. - Á ,Azaziel te vagy ! Mond szívem.
  • Ciao Belle – köszönök az öregedő diszpécser hipogriff – nak.Egész megszoktam már a fura kinézetét. - Egy felszállási és berepülési engedélyre lenne szükségem.
  • Hova szeretnél megérkezni demonita ? - kérdezi gyors billentyű ütögetés közben.
  • A központba , nincs kedvem dugóba keveredni megint a Highwayen.
  • Rendben. Elküldtem a mikrodra.
  • Kössz Belle, te vagy a legjobb. Ciao !
  • Ciao ma belle ! - kapcsolja szét a vonalat.



Ma is legalább 30 fok van – mint , ahogy az elmúlt 500 évben . A fehér keresztpántos trikóm semmiben sem zavarja a hollófekete szárnyaimat ,hogy előbújjanak a hátamon lévő tetovált mintából. Mielőtt teljesen kibontakoznának , gyorsan kilépek az erkélyre , hisz a 4 méteres fesztávolság nem igazán férne el a szobámban. Lassan nyújtóztatom ki őket , mint ha csak testem egyéb részeit nyújtanám egy hosszú , átaludt éjszaka után. A szárnyam teljes hosszán végig futó izmot tornáztatom , megfeszítem , elengedem , magam köré tekerem , mintha csak egy puha takaró lenne. Próbaképp suhintok vele egyet – napok óta nem használtam már - , s a tollak által keltett apró , kis széllökés úgy hasítja a levegőt , mint valami nemes penge az élő húst. Anya szerint édesapám szárnyait örököltem.
Megrázom a fejemet , mielőtt még elkezdeném megkönnyezni a soha – nem – ismert apámat. Hónaljtokba teszem a két TT 33 – omat ( Tokarev ) , késecske mind a két csizmám szárába és becsúsztatom a két szárnyam közötti helyre szíjazott tokjába a wakizashit.
  • Kezdjük a munkát ! - felkiáltással elrugaszkodok a terasz betonjáról és a kapitányság felé veszem az irányt.

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Bocs az előzőért, álomittasan szokásom hülyeségeket beszélni/írni...
    A lényeg, hogy jól indul, így folytatom is az olvasást. :)
    A blog is csini. :) Szereztél egy új rendszeres olvasót. :)
    Na megyek, folytatom az olvasást!
    Puszi:
    Cylise

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek!

    Remekül kezdődik a történet. Engem meggyőzött, hogy olvassam tovább. Láttam már vannak feltöltve további részek is.

    Szeretném megkérdezni, hogy nem lenne-e kedved csatlakozni egy frissen indult - március eleje - online közösséghez? Az alkotók célja, hogy segítsék az amatőr írókat a fejlődésben. Ha van kedved, akkor itt meglátogathatod a honlapot: http://iropalanta.ucoz.hu/

    További sikeres írást!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Szerencsére idekeveredtem hozzád, és találtam egy jónak ígérkező olvasmányt. :)

    VálaszTörlés